Algemene voorwaarden

Hieronder vindt u de algemene leveringsvoorwaarden van Van Alphen schoenen.
Onderstaande voorwaarden zijn geldig tenzij hierover uitsluitend schriftelijk een anders luidende overeenkomst is afgesloten. Heeft u vragen over één van deze bepalingen, dan kunt u zich wenden tot info@vanalphenschoenen.com

Van Alphen schoenen is niet verantwoordelijk voor eventuele druk-, tik-, zet- of beeldfouten waardoor onopzettelijk een verkeerde verkoopprijs zou kunnen worden gecommuniceerd. Indien dit zich toch voordoet zal de prijs door Van Alphen schoenen worden aangepast.

Artikel 1. Algemeen
Artikel 2. Betaling
Artikel 3. Verzendkosten
Artikel 4. Annulering
Artikel 5. Levering
Artikel 6. Retourneren
Artikel 7. Aansprakelijkheid

Artikel 1 Algemeen:
1.1. Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen, bestellingen en overeenkomsten van Van Alphen schoenen. Tenzij Van Alphen schoenen zich schriftelijk met andere voorwaarden akkoord verklaart. Aan eventueel overeengekomen afwijkingen kan de klant geen rechten voor toekomstige transacties ontlenen.
1.2. De verkoop van een artikel komt tot stand na aanvaarding van de bestelling en de bevestiging via e-mail. De orderbevestiging is tevens de factuur.
1.3. Artikelen dienen binnen een termijn van max. 4 dagen betaald te zijn. Indien na deze termijn geen betaling is ontvangen wordt de bestelling van het artikel ongedaan gemaakt.
1.4. Op alle overeenkomsten en geschillen tussen partijen is het Nederlandse recht van toepassing.
1.5. Omdat de kleuren van onze artikelen verschillend getoond worden op basis van de monitorinstellingen en -capaciteiten van de koper, kunnen kleurafwijkingen niet uitgesloten worden. U kunt hieraan geen rechten ontlenen. Wel is het mogelijk het artikel te ruilen. Uiteraard gelden hiervoor onze voorwaarden voor retournering. (zie artikel 6).

Artikel 2 Betaling:
2.1 De bij de artikelen genoemde prijzen zijn in euro's en zijn inclusief BTW. Opruimingsprijzen in de webshop kunnen in sommige gevallen afwijken van de actuele winkelprijzen.
2.2 Na een bestelling ontvangt u direct een bevestiging per e-mail met daarin de totale kosten, inclusief eventuele verzendkosten, vermeld. Voor online betalingen worden géén extra kosten in rekening gebracht.
2.3 U kunt betalen door middel van Ideal of vooruitbetaling. Als uw betaling door ons ontvangen is, verzenden wij uw bestelling zo spoedig mogelijk. Wij streven ernaar om uw artikel(en) binnen 1 werkdag ter bestelling aan te bieden aan PostNL.
2.4 Bij voorruitbetaling dient het bedrag uit de bevestigingsmail overgemaakt te worden op Rekeningnummer 13.53.37.569 t.n.v. A. van Alphen te Naaldwijk onder vermelding van het bestelnummer en maat uit de e-mail. 

Artikel 3 Verzendkosten:
3.1. Binnen Nederland is verzending vanaf € 50,- gratis. Daaronder rekenen wij een bijdrage van € 4,95 voor de verzending.
3.2. Bij leveringen buiten Nederland, maar binnen de BeNeLux, bedragen de verzendkosten € 10,00 voor pakketten tot 2 kg. Is het pakket zwaarder of wenst u het pakket buiten de BeNeLux geleverd te krijgen dan doen wij u uiteraard vooraf per e-mail een volledige prijsopgave. Voor een bestelling die onder rembours moet worden bezorgd brengen wij € 15,00 in rekening.
3.3. U kunt tevens uw bestelling, mits betaald, in de winkel komen ophalen. De verzendkosten worden dan in de winkel aan u vergoed.

Artikel 4 Annulering:
4.1. Het is mogelijk een bestelling te annuleren, indien dit binnen 24 uur gebeurt nadat de bestelling is geplaatst en mits de bestelling nog niet is verstuurd. U kunt deze annulering doorgeven per mail. Niet betaalde bestellingen kunnen kosteloos binnen 24 uur worden geannuleerd.
4.2. De verkoper kan zonder opgaaf van redenen een order beëindigen of een koper weigeren.
4.3. Indien een koper niet binnen 24 uur de bestelling annuleert, zie onder 4.1., is de koper betalingsplichtig. De verkoper is gerechtigd administratiekosten aan de koper door te berekenen, indien de bestelling na 24 uur geannuleerd wordt of niet voldaan wordt.

Artikel 5 Levering:
5.1. Wij streven ernaar om bestellingen binnen 1 werkdag na ontvangst van de betaling ter verzending aan te bieden. Van Alphen schoenen is hiertoe echter niet verplicht. Mochten wij hiervan om bepaalde redenen afwijken dan krijgt u hiervan via e-mail een bericht.
5.2. Een bestelling zal in principe altijd binnen 2 werkdagen na ontvangst van de betaling verstuurd worden. De maximale levertijd is echter 30 dagen na ontvangst van de betaling. Indien de levertijd langer is dan 30 dagen, heeft de koper het recht om de overeenkomst te beëindigen. Hiervoor worden geen kosten in rekening gebracht.
5.3. Indien een bestelling bestaat uit meerdere producten is Van Alphen schoenen gerechtigd deze te leveren in gedeelten. Hiervoor brengt Van Alphen schoenen geen extra verzendkosten in rekening.
5.4. Indien artikelen, onverhoopt niet leverbaar zijn, zal dit per e-mail medegedeeld worden. De koper heeft de mogelijkheid om de order te annuleren, of vervangende artikelen te bestellen, voor het gelijke orderbedrag.
5.5. De verzending geschiedt volgens de AVG voorwaarden (Algemene voorwaarden voor Goederenvervoer) van PostNL, welke na te lezen zijn op www.postnl.nl.
5.6. Alle in onze winkel vermelde aanbiedingen gelden tot aan de vermelde geldigheidsdatum, doch kunnen door de verkoper vroegtijdig beëindigd worden. De aanbiedingen gelden zolang de voorraad strekt.
5.7. Wij doen ons best om de website zo up to date mogelijk te houden, echter kan het voorkomen dat er onverhoopt een door u besteld product niet meer leverbaar is. In dit geval nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Artikel 6 Retourneren:
6.1. Indien u een product uit de webshop om welke reden dan ook (toch) niet wenst af te nemen, dan heeft u het recht om binnen 8 dagen na ontvangst, zonder opgave van redenen, de koop te ontbinden en het product na levering aan Van Alphen schoenen te retourneren. Dit is alleen mogelijk als koper hier voorafgaand via e-mail melding van gemaakt heeft aan Van Alphen schoenen. Eventuele kosten voor de retourzending zijn voor uw rekening. Retourzendingen worden alleen geaccepteerd indien het product onbeschadigd is en de originele doos in degelijk verpakkingsmateriaal retour gezonden wordt. Wij verzoeken u vriendelijk niet diverse maten te bestellen om deze thuis te passen. Wij geven u graag telefonisch advies 0174 - 624631 of per email (info@vanalphenschoenen.com).
6.1.1 Afgeprijsde artikelen uit de webshop kunnen worden geruild voor een ander paar of tegen een tegoedbon.
6.2. Artikel 6.1.is niet van toepassing indien: schoenen gedragen zijn; de koper zelf heeft getracht een gebrek te herstellen; de originele verpakking ontbreekt.
6.3. Wij geven geen garantie op: bijzondere materialen (b.v. lak,glitters etc.); neuzen; ritsen; afgeprijsde artikelen
6.4. De koper is zelf verantwoordelijk voor de kosten en het risico van de retourzending. Van Alphen schoenen gaat er vanuit dat de koper de zending op dezelfde wijze retourneert, en waar nodig verzekerd verstuurt. Dit kan ook door uw aangemelde retour af te leveren in onze winkel (Rembrandtstraat 25-27 te Naaldwijk). Bij persoonlijke aflevering van uw aangemelde retour ontvangt u een ontvangstbevestiging. Retouren, welke per post verzonden worden, dienen te allen tijde voldoende te worden gefrankeerd, onvoldoende gefrankeerde retourzendingen worden door Van Alphen schoenen nimmer geaccepteerd en daarom ook niet gecrediteerd. Retourzendingen moeten worden voorzien van een volledig ingevuld retourformulier.
6.5. In verband met de hoge verzendkosten kunnen bestellingen vanuit het buitenland niet geruild worden. Vanzelfsprekend kan een buitelandse bestelling wél geretourneerd worden al zijn de retourkosten te allen tijde voor uw eigen rekening. Wanneer het retourpakket in goede staat bij ons is ontvangen, maken wij zo spoedig mogelijk het bedrag van de schoenen (exclusief de door u gemaakte verzendkosten) aan u over.

Artikel 7 Aansprakelijkheid:
7.1 Iedere aansprakelijkheid van Van Alphen schoenen en van de medewerkers en de producten van Van Alphen schoenen voor alle schade, van welke aard dan ook, direct of indirect, waaronder bedrijfschade, gevolgschade, schade aan roerende of onroerende zaken dan wel aan personen, wordt uitdrukkelijk uitgesloten. Van Alphen schoenen is ook niet aansprakelijk voor de schade die bij uitvoering van de overeenkomst door derden wordt veroorzaakt. Van Alphen schoenen is evenmin aansprakelijk voor het zoekraken van een postpakket als gevolg van een foutief opgegeven verzendadres. Denkt u hierbij aan een verkeerde, onvolledige of niet bestaande postcode en/of straat.