Voetklachten en steunzolen

Steunzolen zijn losse zooltjes die speciaal voor uw voeten worden aangemeten door een podoloog. Steunzolen kunnen verlichting geven bij voetklachten, zoals bijvoorbeeld hielspoor, plat- of holvoeten, beenlengte-verschil, eeltvorming, een doorgezakte voet of andere voetstand-afwijkingen. Maar steunzolen kunnen ook een uitkomst bieden voor klachten die op het eerste oog niet met de voeten(stand) te maken lijken hebben, maar daar uiteindelijk wel hun oorsprong vinden.

Dit is eigenlijk ook best logisch: uw voeten staan aan de basis van uw skelet en worden een groot deel van de dag zwaar belast. Klachten aan de rug, nek, schouder, lies, heup of knie zouden dus zomaar weleens gerelateerd kunnen zijn aan (de stand van) uw voeten. Wees uzelf daar van bewust!

Goede en passende schoenen
Overigens wil het niet zeggen dat corrigerende zolen dan altijd noodzakelijk zijn. In veel gevallen volstaat het dragen van goede en passende schoenen.

Wij hebben ruime keuze aan kwaliteitsschoenen van diverse pasvormmerken, die met de bestaande (inleg)zool vaak al veel steun en comfort bieden. U kunt ervan verzekerd zijn dat er kritisch door onze medewerkers wordt meegezocht naar de best passende schoen. Vergeet niet uw (voet)klachten te benoemen, zodat er gericht kan worden geholpen.

En ook als blijkt dat u toch beter steunzolen kunt gaan dragen, of u draagt al steunzolen, dan kunt u in onze winkel een ruime, gevarieerde collectie aan schoenen vinden met een uitneembaar voetbed. Dat houdt in dat de bestaande inlegzool uit de schoen gehaald kan worden, er een vlakke ondergrond ontstaat en er voldoende ruimte overblijft om er uw eigen steun- of correctiezool in te leggen.    

Klik op onderstaande links om ons aanbod in schoenen te bekijken die geschikt zijn om te dragen met een (eigen) steunzool:


Dames
http://www.vanalphenschoenen.com/damesschoenen/filter/lossupplement/ja

 
Onze gehele wandelschoenen collectie is overigens uitgevoerd met een uitneembare zool. 
  
U kunt ook binnen de verschillende artikelgroepen (veterschoenen, instappers, hakschoenenen etc.) op schoenen die geschikt zijn voor een steunzool zoeken. Wanneer u in de kolom 'selectie verfijnen' (links in het scherm) bij het item uitneembaar voetbed 'ja' aan vinkt, verschijnen alle schoenen voor steunzolen op het scherm.