Retourneren en ruilen

Retourtermijn
Indien het bestelde artikel niet toch niet helemaal voldoet aan uw verwachtingen, dan bieden wij de mogelijkheid het artikel middels het meegeleverde retourlabel te retourneren. Retourneren is mogelijk binnen 14 dagen na ontvangst van het pakketje. De verzenddatum staat vermeld op de factuur. Let er echter op dat wij een eigen bijdrage van € 4,95 voor de retourkosten van u vragen.


Gratis retourneren in de winkel
Retourneren in de winkel is gratis. Neem voor een goede verwerking van de retourzending, de factuur en/of het retourformulier mee die bij de bestelling zit. U krijgt vervolgens het aankoopbedrag contant of per PIN terug of het wordt verrekend met uw betaalprovider. Het is ook mogelijk het artikel meteen te ruilen voor een ander artikel en mocht er een prijsverschil zijn dan wordt dit verrekend.


Retourneren via PostNL
Wanneer u ervoor kiest de bestelling te retourneren via PostNL, dan kunt hiervoor onze retoursticker met antwoordnummer gebruiken. Het pakket wordt dan verstuurd naar:

Van Alphen schoenen
Antwoordnummer 29
2670 VB Naaldwijk

Verpak de bestelling, in de originele doos en voeg het ingevulde retourformulier bij de schoenen. Lever vervolgens het pakketje in bij het dichtstbijzijnde postkantoor en bewaar de verzendbevestiging goed. Deze bevestiging is uw bewijs van retourzending. Zodra wij de retourzending hebben ontvangen en verwerkt ontvangt u een retourbevestiging via de e-mail. 


Kosten retourneren
Om een bestelling bij u thuis bezorgd te krijgen betaald u (vanaf € 50,-) géén verzendkosten binnen Nederland. In het kader van duurzaamheid hebben wij ervoor gekozen om voor het retourneren van artikelen een eigen bijdrage van u te vragen. Deze bijdrage is € 4,95 binnen Nederland. Buiten Nederland is dit € 11,95. Ook wanneer een deel van de bestelling wordt gehouden. Hiermee dekken we een gedeelte van de totale verzendkosten af en hopen wij dat onze klanten bewuster nadenken over de bestellingen die gedaan worden. Op deze manier kunnen we hopelijk een klein steentje bijdrage aan de beperking van CO2 uitstoot en hoeven we het milieu minder te belasten. Voor retourneren vanuit het buitenland gelden andere tarieven. Meer hierover onder het kopje 'verzendkosten' op onze home pagina.


Terugbetaling
Zodra wij de retourzending in goede orde hebben ontvangen en verwerkt ontvangt u per mail een bevestiging van ons. De bijdrage aan de retourkosten van € 4,95 wordt in mindering gebracht op het terug te betalen bedrag. Het bedrag wordt teruggestort op dezelfde rekening waarmee de betaling is gedaan, dit geldt ook voor CreditCard betalingen. De verwerkingstermijn bij retouren is bij ons maximaal drie dagen.

Wanneer er is afgerekend via Klarna of Riverty dan ontvangt u een aantal dagen na het retourneren een aangepaste factuur van één van de genoemde betaalmethoden. Op die factuur vind u het nog openstaande bedrag in verband met uw bijdrage aan de retourkosten. De factuur is vervolgens eenvoudig te voldoen via iDeal.


Ruilen
Het is om administratieve redenen niet mogelijk om een artikel direct te ruilen. Wenst u echter een andere maat of kleur? Dan kunt u het artikel dat u in eerste instantie besteld had retourneren en vervolgens in onze webshop een nieuwe bestelling plaatsen. Let er hierbij op dat wij een eigen bijdrage van € 4,95 voor de retourkosten van u vragen. (Dit wordt verrekend met de terugbetaling).


Status artikelen bij ruilen/retourneren
Geretourneerde artikelen worden alleen geaccepteerd wanneer ze onbeschadigd en ongebruikt zijn én in de originele doos, voorzien van de oorspronklelijke prijsstickers, worden aangeleverd.


Verkeerd of beschadigd geleverd artikel
Wanneer u een verkeerde bestelling, onjuist artikel of beschadigd artikel ontvangt, neem dan direct contact op 0174 624631. Wij zullen ervoor zorgen dat het probleem zo snel mogelijk wordt opgelost.